torstai 20. helmikuuta 2014

Lapsen oikeus äitiin ja isään

Katselin hetken aikaa eduskunnan täysistuntoa, jossa edustajamme (tai -nne, en minä noita ole äänestänyt ketään) keskustelivat tasa-arvoisen avioliittolain kansalaisaloitteesta ja lakiehdotuksesta. Tosi monella näytti olevan kaikenlaisia perusteluja sekä puolesta että vastaan. Yksi peruste lakialoitetta vastaan näyttää olevan se, että lapsella on oikeus SEKÄ äitiin ETTÄ isään.

Tämän perusteellahan esimerkiksi yksinhuoltajilta pitäisi aivan ehdottomasti huostaanottaa kaikki lapset! Maapallohan on täynnä yksinhuoltajia! Sen lisäksi että jotkut siihen ihan vapaaehtoisesti ryhtyvät keinohedelmöityksellä tai adoptiolla, on myös yksinhuoltajia jotka ovat eronneet puolisostaan joidenkin pikku ongelmien vuoksi, kuten alituiset riidat, perheväkivalta tms. Sitten on vielä lesket! Ajatella! Tietyt avioliittolain vastustajat usein myös ihailevat sotiemme veteraaneja.
Mutta ajatelkaapas, sodissahan kuoli miehiä! Naisia jäi leskiksi! Yksinhuoltajiksi! Näin ollen kaikki maailman sodat pitäisi kieltää ehdottomasti lailla, koska sehän aiheuttaa lapsille tilanteen joissa heiltä viedään isä! Kauhistuttava!

Niin, muihin vasta-argumentteihin en jaksa ottaa kantaa edes. Onneksi ainakin nyt hetken tuota katsottuani näytti joukossa tämän asian suhteen olevan fiksuakin porukkaa.
Kyllä, kannatan tasa-arvoista avioliittolakia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti