lauantai 28. maaliskuuta 2015

Ilmastonmuutos eduskuntaan!

Eduskuntavaalit ovat taas tuloillaan, mutta aika ei millään meinaa riittää ihan kaikkeen kampanjointiin, mutta yritän parhaani. Olen SKP:n listoilla edelleen sitoutumattomana, sillä niiden vaaliohjelma on ehdottomasti järkevin. Sen voi käydä lukemassa esimerkiksi täältä.

Tässä lyhyesti mielipiteeni muutamista asioista listattuna:

EI missään nimessä NATOa. Nykyinen isäntämaasopimuskin tulisi purkaa. Suomen on pysyttävä
sotilasliittoumien ulkopuolella.

EI missään nimessä vapaakauppasopimusta (ttip). Yksi eniten huolestuttavimmista tän hetken asioista. Sivuhuomautuksena muuten, ihmettelen edelleen kuinka taannoisesta (viime vuoden) STOP TTIP-miekkarista ei juuri uutisoitu missään, vaikka osallistujia oli valtavasti. Itsekin olin siellä, olin varustautunut liian vähällä vesimäärällä ja meinasin pökertyä sinne. Samaan aikaan ollut Nyt saa riittää- miekkari sai sen sijaan lehdistön huomion, vaikka osallistujamäärä oli pienempi ja asiakin todella hajanainen.

Kyllä tulevalle tasa-arvoista avioliittolaille, sitä ei pidä missään nimessä kumota, ja translakiuudistus on tehtävä. Tämä on selviö. Lakiuudistukset eivät liity mitenkään mihinkään uskontokuntaan. Nämä lait ovat ihmisoikeuskysymyksiä, eivätkä omantunnon kysymyksiä.

Kyllä perusturvalle. Vähemmän byrokratiaa ja enemmän ostovoimaa kansalle (ihmiset kuluttaa rahaa = raha liikkuu = taloustilanne paranee). Lähestulkoon kaikki puolueet lupailevat taas kannattaa perustuloa jollakin asteella, mutta mikäli yhtään on seurannut poliitikkojen päätöksentekoa, ei lupaukset pysy kovinkaan pitkään mielessä monellakaan.

Kyllä uusiutuvalle energialle, ei lisäydinvoimalle.

Kyllä, ratifioidaan vihdoin ILO169, eli alkuperäiskansoja koskeva sopimus.

Kyllä, peruspalvelut on tuotettava lähellä, eikä niitä saa yksityistää.

Kyllä, pääomatulot verolle, progressiivisesti tietenkin. Lisäksi esimerkiksi varallisuusvero suurille
omaisuuksille on palautettava. Tuloerojen kasvu on pysäytettävä ja tuloeroja tasattava.

Kyllä, taiteilijoille sosiaaliturva. Eikä taiteilijoiden tekijänoikeuksia pidä heikentää missään nimessä.
Esimerkiksi musiikintekijöille teostokorvaukset ovat usein pääasiallinen, joskus ainoakin tulonlähde.

Kyllä kehitysyhteistyölle. Kehitysmäärärahat nostetaan 0,7% tavoitetasolle BKT:stä. Muuten, minne katosi 70-luvun aktiivinen %-liike, joka vaati jo silloin kehitysyhteistyömäärärahojen nostamista 1 prosenttiin?

Kyllä kaikkien ihmisten tasavertaiselle kohtelulle. Ns. paperittomien ihmisten oikeus saada välttämättömiä terveyspalveluja on taattava!


Tiivistettynä siis haluaisin olla mukana luomassa oikeasti tasa-arvoisempaa ja suvaitsevaisempaa
yhteiskuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti