sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Äänestyspäivä

Ihanaa vaalipäivää! Oma päiväni on ainakin ollut erittäin mukava. Käytiin lapsen kanssa lähimetsässä kävelyllä, ja sieltä vanhemmillani virpomassa. Neljän aikaan olisi tarkoitus mennä itsekin äänestämään. 

Mahtavaa, että sää on melko hyvä, ja auringonpaistettakin oli! 

Vaikka en nyt valtuustoon pääsisikään, aion edelleen vastaisuudessakin olla kykyjeni ja resurssieni mukaan puolustamassa ihmisoikeuksia, tasa-arvoa, taloudellista oikeudenmukaisuutta yms. En usko, että lopetan koskaan, riippumatta siis siitä olenko ehdokkaana tulevaisuudessa vai en. Seuraavassa pieni muisto siis elämästä, matkan varrelta.

Muistan, kuinka jännittävää oli mennä ekaa kertaa (suureen) mielenosoitukseen aikoinaan, Irakin sotaa vastaan, vuonna 2003. Miekkariin osallistui ainakin MTV:n uutisten mukaan arviolta 15000 ihmistä Helsingissä, ja vastaavia järjestettiin ympäri maailmaa. Yhteishenki ja solidaarisuuden tunne olivat kovasti läsnä. Ja tunne siitä, että jotain on tehtävä, vaikka sitten "vain" marssia. Sen jälkeen olen ollut monissa miekkareissa mukana, pienemmissä ja suuremmissa. Viime vuosien tärkeimmät miekkarit ovat (minusta) olleet vapaakauppasopimusten vastaiset, joistä hämmentävää kyllä ei ole juuri lehdissä kirjoitettu. Olen ollut keräämässä nimiä erinäisiin aloitteisiin, pelastamassa terveyskeskuksia ja kirjastoja. Kaikkeen ei tietenkään kukaan voi osallistua, eikä tarvitsekaan. Kaikki löytävät omanlaisensa vaikutuskanavat, ja kaikki tekevät resurssiensa mukaan. Mutta kunhan nyt jotain edes, sillä pienistä puroista kasvaa suuri virta.

Nyt lähden vielä koirien kanssa nauttimaan keväästä, sitten lappuun 1003. Heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti