keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

vaalien jälkeen

No niin, vaalit on ohi. Itse kukin voi katsoa peiliin ja todeta, että sentään joko yritti vaikuttaa asioihin äänestämällä (tai miksei olla tyytyväinen tulokseenkin, riippuen lukijasta), tai sitten todeta valitusoikeutensa menneen äänestämättäjättämisen mukana.
Itsehän äänestin, yllätysyllätys. Ja vein äitinkin äänestämään, vaikka olis se mennyt muutenkin. Oli niin mukava ilma, että oli kiva kävellä Käpylässä.
Vaaleissa mulle suurin pettymys oli SKP:n äänimäärän hurja lasku, ja etenkin se, ettei Yrjö Hakanen saanut ääniä enempää. Toinen harmin aihe oli Piraattien nousu.. Persujen nousu oli ihan odotettavissa, ja optimistina uskon vakaasti siihen, että tässä piakkoin ihmiset huomaavat antaneensa äänensä väärin. Antavat sitten ens kerralla paremmin.. :)
Oma henkilökohtainen vaalitulos oli suuri positiivinen yllätys, ja kiitän lämpimästi kaikkia mun äänestäjiä. Vaalityötä tosi vähän tehneenä, vaalibudjetin ollessa nolla euroa, kuvittelin että saisin ehkä noin kymmenen ääntä. Toisin kävi! Ääniä tuli lähes 50! Vielä kun vakoilin vähän, että mistä mua on äänestetty (jokaisen vaalipiirin äänimäärät on nähtävissä Ylen sivuilla) huomasin, että äänestäjiä on ympäriinsä Helsinkiä. Se on hieno! Uskon, että olen jotain tehnyt siis oikein. :)
Kunnallisvaalit on vaalit, joihin sanoin (alunperin puoliksi vitsillä tosin) meneväni ehdolle jo muutama vuosi sitten. Ja se on jo suunnitteluvaiheessa. Kampanjani tulee olemaan parempi, koska tiedän aikaisemmin ehdokkuudesta (nythän mua kysyttiin sen verran myöhään etten kovin paljoa ehtinyt tehdä). Lisäksi mulla toivottavasti on ystäviä tai muita läheisiä auttamassa, jolloin asioita on helpompi järjestää. Puolue, jonka listoille menen ehdolle on salaisuus ;) , mutta SKP:n kanssa vaaliliittoon ois tarkoitus mennä, kuten nytkin Vaihtoehtolista oli.
Kiitos! Ei tämä tähän jää! Ja blogiakin päivitän jatkossakin, osittain ihan ns. normaaliblogina, osittain poliittisena. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti