tiistai 11. syyskuuta 2012

Kunnallisvaaliteemoja (2012)

Niin. Tänään töiden jälkeen, ennen kuin hain lapseni tarhasta, sain osan ajatuksistani paperille vihdoin! Nyt siis alkaa projekti, jossa siirrän ne tänne. Koska on kiire ja olen vähän puolikuntoinen, niin voipi olla että osa on vähän sekavaa, ja varmasti osan olen unohtanutkin. Katsotaan, kuinka pitkään nyt kerkeen kirjottaa… Ja kirjoitin vielä tollai ranskalaisilla viivoilla, kun oli kiire. Nytkin on, joten laitan samaan malliin suoraan tänne. Kyselkää ihmiset selvennyksiä sit! :)


Lähipalvelut lähelle, loppu yksityistämiselle!

-> Terveysasemat, kirjastot, koulut jne. on säilytettävä kävelymatkan päässä ihmisistä. Alueille, joista nämä on jo viety, on se saatava takaisin.
-> Yksityistäminen lisää eriarvoisuutta! Köyhät kuolevat keskimäärin nuorempina.
-> Terveys ei saisi olla kiinni varallisuudesta!
-> Lähikirjastojen on oltava lähellä!
-> Kirjastojen aukioloaikoja pidennettävä. Esim. omalla asuinalueellani Käpylässä kirjasto menee pe-la kiinni jo kello 16.00. Sunnuntaiaukioloajat mahdollisiksi! Alepatkin ovat auki lähes yötä päivää..

Joukkoliikenteestä
-> Maksuton joukkoliikenne on mahdollinen!
-> Kaupunki suosii yksityisautoilua; parkkisakotkin ovat pienempiä kuin pummilla matkustamisesta tulevat.
-> Ruuhkamaksut käyttöön!
-> Ei keskustatunnelia!
-> Joukkoliikenne tarvitsee “peruskorjauksen”. Esimerkiksi Käpylässä ykkösen ratikalle lisää vuoroja myös illaksi ja viikonlopuiksi! Linjaa täytyy myös jatkaa joko Oulunkylään tai Koskelaan. Lähialueellani myös etenkin Koskelassa julkisen liikenteen yhteydet ovat käsittämättömän huonot, ottaen vielä huomioon sen kuinka paljon iäkkäitä ihmisiä ja lapsiperheitä sillä alueella asuu.

Asuminen
-> Tonttivuokrien hinnat alas!
-> Lisää vuokra-asuntoja kaupunkilaisille!
-> Kaupungin pitää rakentaa halpoja vuokra-asuntoja asukkailleen omana rakennustuotantona. Asuntoa tarvitsevien määrä Helsingissä on suuri.
-> Myös pienien asuntojen hinnat alas! Kaikki eivät tarvitse ympärilleen niin montaa neliötä, eikä siitä pitäisi rangaista. Itsekin asun pienessä kodissa, enkä suurta tahtoisikaan. On kuitenkin järjetöntä että maksaisin siitä suhteessa enemmän kuin useamman huoneen kodista.

Demokratia
-> Valta kansalle, valta asukkaille!
-> Kaupunkilaisia on kuultava ja kuunneltava heitä koskevissa asioissa ja päätöksenteossa.
-> Kaupunginosien asukkaille enemmän valtaa päättää oman asuinalueensa asioista.

Yksityistäminen
-> Kaupunki kaupunkilaisille, ei yksityisille firmoille!
-> Kuntien on tuotettava itse omat palvelunsa!

Verotus
-> Myös pääomaverot kunnallisveron piiriin, progressiiviseksi!

Puistot, pyörätiet ja muu luonto
-> Puistot säilytettävä vihreinä! Ei katuja laaksoihin (mm. Kumpulan ja Vallilan laaksot ovat olleet tämän yhteydessä esillä viime aikoina). Alppipuiston läpi suunniteltu pisararata on toteutettava puistoa tuhoamatta.
-> Lisää pyöräkaistoja Stadiin!
-> Kaikkia kallioita ei saa räjäyttää! Lasten pitää päästä kiipeilemään kallioille, kukkuloille sekä puihin.
-> Keijutkin tarvitsevat kodin, eikä betonia. ;)
-> Stadin kouluihin ja tarhoihin (eli päiväkoteihin, kuten nykyään kai sanoa kuuluu) lisää kasvis-, lähi- ja luomuruokaa!

Maahanmuutto-, pakolais- ynnä muut ulkomaalaisasiat
-> Maahanmuuttajille ja pakolaisille lisää suomen kielen kursseja, joihin myös lapset voi ottaa mukaan. Kielen oppiminen on kotoutumisen perusta.
-> Kursseista ainakin osa tekemispainotteisiksi; opi kieltä esim. ruoanlaiton yhteydessä.
-> Maahanmuuttajalapsille ja -nuorille lisää harrastusmahdollisuuksia!
-> Ulkomaalaistaustaiselle henkilölle on taattava pääsy terveyskeskuslääkärin luo tarvittaessa tulkin kera ilman järjettömän pitkää odotusta.

Vammaiset
-> Joukkoliikenteeseen myös dösiin ja spåriin pysäkkikuulutukset, jotta näkövammaiset tietävät missä mennään. Nykyiselläänhän kuulutuksen vain metroissa ja junissa.
-> Vanhuspalvelulain lisäksi vammaispalvelulaki; osastoille ja asumisyksiköihin tarpeeksi hoitohenkilökuntaa!

Lapset ja vanhukset
-> Kaksi ääripäätä. Olemme kuitenkin kaikki olleet lapsia, ja tuurilla meistä useimmista tulee myös vanhuksia.
-> Tarhat lähelle ja niihin osaavaa henkilökuntaa tarpeeksi!
-> Nuorisotalot lähelle! Esim. Viikistä tällä hetkellä puuttuu kokonaan nuorisotalo.Keskustassa sijaitseva Happi on varsinkin nuorimmille liian kaukana, eivätkä kaikki muutenkaan koe omakseen yhtä suurta nuorisotaloa.
-> Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin lisää resursseja! Tämä tarkoittaa myössitä, että kouluihinkin tarvitaan aina paikalla oleva kuraattori ja koulupsykologi.
-> Lastensuojeluun lisää resursseja! Ennaltaehkäisy on parasta säästöä, tässäkin asiassa. Varhaisen tuen palveluita lisättävä ja parannettava!
-> Lisää harrastemahdollisuuksia kaupungilta lapsille ja nuorille. Kaikilla ei ole varaa laittaa vekaraa esim. lätkää harrastamaan. Skeittipuistot ovat loistoesimerkki siitä, miten kaupunki voisi tukea nuorten harrastamista (toki myös muunlaisia mahdollisuuksia lisättävä, kaikkihan eivät skeittaa).
-> Arvokas vanhuus! Vaikka et muistaisikaan eilistä, ei nykyhetki saa olla perseestä. Hoitokoteihin ja osastoille tarpeeksi hoitajia! Ei pakkolääkitystä (=lääkinnällistä sitomista)!
-> Vanhemmatkin ihmiset haluavat harrastaa! Lisää mahdollisuuksia niillekin siis. Yksin on kurja olla, vanhempanakin.

Tietoyhteiskunta
-> Tieto kuuluu kaikille! Internet kaupunkilaiset perusoikeudeksi! Stadin tarjottava ilmainen netti asukkailleen.
-> Kouluihin ilmainen Linux kalliin Microsoftin sijaan!
-> Asiakirjat julkisiksi! Salamyhkäisyydelle stoppi!
-> Tietojärjestelmien hankinta ja korjaukset : Nykyisellään ihan naurettavaa, kun ostetaan sikoja säkeissä. Korjaukset + lisäosat hankitaan samoilta firmoilta kalliilla (joka kylläkin liittyy lähdekoodien omistukseen yms). Hyvänä esimerkkinä se, kun VR uudisti lippusysteeminsä, ja tilasi uudet. Firma hoiti homman huonosti, näin ollen tarvitaan korjausoperaatio, jonka hoitaa sama firma ja vieläpä kalliilla! Jos tekee valmiiksi huonoa, pitäisi vähintäänkin korjausten olla ilmaisia ja viasta johtuvien ongelmien kustannukset maksaa firman. Tästä lisää ja tarkemmin myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti