sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Huomenna!

Huomenna on SE päivä! Eli varsinainen äänestys.
Suosittelen, että jokainen teistä menee äänestämään.
Ja muistaa seuraavan: Suomessa on vain yhdet henkilövaalit (presidentinvaalit).Kaikissa muissa vaaleissa äänestetään ensisijaisesti puoluetta. Katsokaahan siis tarkkaan, mitä puoluetta äänestätte. Ehdokkaamme Lauri on kirjoittanut blogissaan esimerkiksi Stadia koskevia asioita sekä myös noin yleisesti muitakin kuntia koskien. Kannattaa lukea, kertoo hyvin puolueiden käyttäytymisestä.
On toki myös hyvä muistaa, miksi ylipäänsä kannattaa äänestää näissä vaaleissa. Kunnallisvaaleissa äänestysprosentti on aina ollut valtakunnallisia vaaleja pienempi, mikä ihmetyttää minua ainakin kovasti. Presidentinvaaleissa äänestämällä vaikutat jokapäiväiseen elämääsi paljon vähemmän, kuin kunnallisvaaleissa äänestämällä.
Kaupunginvaltuustossa ja lautakunnissa tehdään päätöksiä, koskien julkista liikennettä, terveydenhuoltoa, sosiaalitoimea, kaavoitusta, kirjastoja, kouluja…. Lista ei pääty toki tuohon. Suurin osa näistä palveluista ja päätöksistä osuu Sinunkin kohdallesi elämäsi jossain vaiheessa.
Olen myös törmännyt mielipiteeseen, ettei äänestäminen kannata kun mikään ei kuitenkaan muutu. Eipä kai, mikäli annetaan samojen puolueiden heilua valtuustossa päättämässä. Laurin teksti, johon aiemminkin viittasin, kertoo hyvin sen miksi tällä hetkellä muutos on ollut pientä. Sitä paitsi asiat muuttuvat. Koko ajan suunnitellaan helikopterikenttää, keskustatunnelia ja siltaa Kruunuvuoren selälle, Guggenheimeja ym. Terveyskeskuksia lakkautetaan, koulujen määrärahoja supistetaan, kirjastoja lakkautetaan puhumattakaan monista monista muista peruspalveluista.
Äänestämällä Sinä vaikutat. Äänestä siis vastavoimaa Kokoomusjohtoiselle Helsingille, jossa muut puolueet lähinnä vain kulkevat nuorassa mukana!
Niin, ja mun numerohan on se 369.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti